IME DANA

Ime MARINA je grčkog porekla i potiče od reči MARINUS što u prevodu znači od mora.
Vaša omiljena marka bebi opreme
 

Pokazatelji razvoja 2.- 4.meseca

…Vasa beba je stigla kuci. Svi su tu, da pomognu, daju savete, uporedjuju, zapitkuju. A vi zelite samo jedno: da budete sami sa svojim detetom, uzivate I pratite njen rast…

Sa navrsenih dva meseca beba pocinje da primecuje drage osobe koje svakodnevno vidja. Pocinje da se smeje. Otvara sake. Ako se postavi na stomak, moze da podigne glavicu. U ovom periodu u ishrani se dodaju sokovi od voca I povrca. Daje se sok od jabuke I sok od sargarepe. Sokove od jagode, breskve I kruske treba izbegavati do 6. meseca, jer cesto daju alergije.

Sa tri meseca beba vec primecuje igracke iznad krevetica. Reaguje na zvuke I okrece glavu u tom pravcu. Pocinje da guce. Igra se zveckom. U prva tri meseca potrebno je uradtiti ultrazvuk bebinih kukica.

Od treceg meseca u ishranu se uvodi corbica od pirinca I sargarepe, koja treba da se propasira. Posto se sargarepa dodaje corbici, izostavlja se sok od sargarepe. Dodaje se I zumance od tvrdo kuvanih jaja. Naravno, u pocetku se daje zalogaj velicine zrna kukuruza, a potom sve vece, tako da se tek u 6. mesecu daje cello zumance. U cetvrtom mesecu daje se pire od voca, griz I keks.

 

Dr Jelena Misović

Doktor medicine, Prvi privatni dom zdravlja "VIZIM"

image001.jpg

 

 

 

Baner
Baner
Baner
Baner